Toscansk hummersoppa

45 min Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Toscansk hummersoppa

Lyxig hummersoppa med toscanska smaker som passar perfekt till nyårsmenyn eller en extra lyxig middag. Hummersoppa kan serveras både som förrätt eller huvudrätt.

Ingredienser

Stor hummer (gärna fryst)
1
Krossad vitlöksklyfta
1
Tomatpuré
2 msk
Torkad salvia
1 tsk
Vetemjöl
3 msk
Fiskbuljong
8 dl
Vitt vin
1 dl
2 dl
Cayennepeppar
½ krm
Marsalavin
ev. 1 msk
Färsk salvia

Gör så här

  • Tina och rensa hummern. Skär köttet i bitar och ställ kallt. Hacka och fräs skalen i smör i en gryta.
  • Rör ner vitlök, tomatpuré, salvia och mjöl. Späd med buljong och vin. Låt skalen koka ca 15 min.
  • Sila soppan och rör ner hälften av crème fraichen.
  • Smaksätt soppan med cayennepeppar, marsalavin och salt.
  • Lägg i hummerköttet. Servera hummersoppan med bröd, en klick crème fraiche och lite hackad färsk salvia.
Klart!

Den stora hummern kan bytas ut mot 2 små. Vitt vin kan bytas ut mot 2 msk pressad citron + 4 msk vatten. Det eventuella marsalavinet kan bytas mot samma mängd konjak. Vill man kan man också köpa färdig hummersoppa och krydda den med pressad vitlök, salvia, marsalavin och crème fraiche. Denna rätt kan räcka till 6 mindre portioner.

https://www.arla.se/recept/toscansk-hummersoppa/