Toscansk hummersoppa
45 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Lyxig hummersoppa med toscanska smaker som passar perfekt till nyårsmenyn eller en extra lyxig middag. Hummersoppa kan serveras både som förrätt eller huvudrätt.
Ingredienser
Stor hummer (gärna fryst)
|
1 |
---|---|
Krossad vitlöksklyfta
|
1 |
Tomatpuré
|
2 msk |
Torkad salvia
|
1 tsk |
Vetemjöl
|
3 msk |
Fiskbuljong
|
8 dl |
Vitt vin
|
1 dl |
2 dl | |
Cayennepeppar
|
½ krm |
Marsalavin
|
ev. 1 msk |
Färsk salvia
|
Gör så här
Den stora hummern kan bytas ut mot 2 små. Vitt vin kan bytas ut mot 2 msk pressad citron + 4 msk vatten. Det eventuella marsalavinet kan bytas mot samma mängd konjak. Vill man kan man också köpa färdig hummersoppa och krydda den med pressad vitlök, salvia, marsalavin och crème fraiche. Denna rätt kan räcka till 6 mindre portioner.

