Toscasnittar med pistagenötter

1 tim 10 min Fika
Frysbar
Toscasnittar med pistagenötter

Knäckig tosca med pistagenötter på en spröd botten av mördeg är ren kaklycka! Pistagenötterna kan bytas ut mot andra nötter eller mandlar.

Ingredienser

100 g
Vaniljsocker
1 tsk
Strösocker
½ dl
Vetemjöl
2 dl

Pistagetoscasmet:

100 g
½ dl
Strösocker
1½ dl
Skalad pistagenötter
140 g
Vetemjöl
2 msk
Salt
1 krm

Gör så här

  • Arbeta ihop ingredienserna till degen. Tryck ut den i en form, ca 20x25 cm, täck med plastfilm. Låt vila minst 30 min i kyl.
  • Gör toscasmeten när degen vilar.
  • Blanda smör, grädde och socker i en kastrull. Sjud under omrörning ca 3 min. Rör i nötter, mjöl och salt, sjud ytterligare 2 min.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Grädda botten i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Bred smeten på botten och grädda ytterligare ca 15 min tills kakan fått fin färg.
  • Låt svalna och skär i snittar.
Klart!

Som extra finess kan rutorna doppas i smält mörk choklad.

Näringsvärden, per styck

Energi:

205 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/toscasnittar-med-pistagenotter/