Toum - libanesisk vitlökskräm

10 min
Toum - libanesisk vitlökskräm

Toum är en libanesisk vitlökskräm som påminner mycket om aioli. Denna kräm gör på endast äggvita för att jämföra med aioli som görs på äggula! Tillsätt så mycket vitlök som du önskar och smaka av din toum med salt och citron. Krämen passar utmärkt att servera till allt från shawarma, grillad kyckling, fisk eller kött, i soppor eller på rostat bröd.

Ingredienser

Vitlöksklyftor
1 - 2
Äggvitor
2
Rapsolja
ca 2 dl
Salt
½ tsk
Färskpressad citronsaft
2 tsk

Inkluderad

Shawarma
50 min
Shawarma
(8)

Gör så här

  • Krossa och skala vitlöken. Lägg den i en mixerbunke och tillsätt äggvitor, citronsaft och salt.
  • Häll på oljan i en tunn stråle under ständig mixning. Krämen är klar när du har fått önskad tjocklek på den. Dessto mer olja du tillsätter dessto fastre bli krämen.
  • Smaka av med salt och citron. Låt toum stå en stund så att smakerna hinner sätta sig ordentligt.

Serveringsförslag:

Shawarma
50 min
Shawarma
(8)
Klart!
https://www.arla.se/recept/toum---libanesisk-vitlokskram/