Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
Dessert
Efterrätt
•

Som en snabb och underbart god smulpaj på höjden! Trifle är en brittisk dessert-tradition som alltid innehåller någon typ av frukt, grädde och kaka i olika lager – en utsökt tradition.

Ingredienser
Äppelkompott:
Äpplen
|
3 |
---|---|
Vaniljstång
|
1 |
Vatten
|
½ dl |
Strösocker
|
1 dl |
Smulkrisp:
Vetemjöl
|
1 dl |
---|---|
Havregryn
|
½ dl |
Strösocker
|
¾ dl |
Flingsalt
|
½ tsk |
75 g |
1½ dl | |
Vaniljsocker
|
½ tsk |
Vaniljglass
|
½ liter |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
470 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 55 g |
Fett: | 26 g |

