Tryffel med karamelliserad mjölk

6 min
Tryffel med karamelliserad mjölk

Den karamelliserade mjölken ger en len kolasmak till chokladtryffeln. Du hittar den i välsorterade matbutiker.

Ingredienser

Mörk choklad
100 g
Mjölkchoklad
200 g
1½ dl
Karamelliserad mjölk
¾ dl
1 msk

Topping:

Strössel
1 dl

Gör så här

  • Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och karamelliserad mjölk. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills all choklad smält. Rör i smöret.
  • Sätt plast över bunken och låt stå i rumstemperatur ca 6 tim.
  • Rulla runda bollar och därefter i valfritt strössel. Förvara kallt i en lufttät burk eller i frysen.
Klart!

Blåbärspulver, hampafrön, hackade pistagenötter, kakaonibs och florsocker.

För längre hållbarhet och krispigt skal, rulla tryfflarna i smält choklad innan de rullas i strössel

Näringsvärden, per styck

Energi:

130 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/tryffel-med-karamelliserad-mjolk/