Tryffelmajonnäs
10 min
•
&format=webp)
Tryffelmajonnäs är den perfekta dippsåsen till nyfriterade pommes och till hamburgare. Det är inte alls svårt att göra din egen tryffelmajonnäs. Kom bara ihåg att ägg och olja sak ha samma temperatur för bästa resultat!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Ägg, rumsvarmt
|
1 |
---|---|
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
Vitvinsvinäger
|
1 tsk |
Salt
|
3 krm |
Rapsolja, rumsvarm
|
ca 3 dl |
1 msk | |
Olja med smak av tryffel
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
Gör så här
Mängden olja som behövs beror på hur stort ägget är. Tillsätt olja tills du får den konsistens du önskar.
Näringsvärden, per dl
Energi:
636 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Kolhydrater: | 1 g |
Fett: | 71 g |

