Tunnbröd

Brunch Frukost Mellanmål
Frysbar
Tunnbröd

Att baka sitt eget tunnbröd är inte alls svårt. och så gott det blir. Alldeles nybakat bröd med smör och ett glas kall mjölk är underbart! Dessa bröd passar alldeles utmärkt att använda om du ska göra tunnbrödsrullar. Detta recept är skapat av Camilla Hamid.

Camilla Hamid
Camilla Hamid

Ingredienser

Rågsikt
2 dl
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk
50 g
2½ dl

Gör så här

  • Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg.
  • Tillsätt filmjölken och rör ihop till en kladdig deg.
  • Dela degen i 8 bitar på rikligt mjölat bakbord. Forma till bollar och kavla ut varje boll till ett 2-3 mm tunt tunnbröd.
  • Stek bröden, ett i taget, på hög medelvärme i torr stekpanna 1,5-2 min på varje sida. Lägg i handduk allteftersom de blir klara så de håller sig mjuka.
  • Servera direkt och njut!
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

200 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/tunnbrod/