Tunnbröd i stekpanna

45 min
Frysbar
Tunnbröd i stekpanna

Servera tunnbröden nygräddade med smör och din favoritost. För extra lyx, toppa med lite god honung.

Ingredienser

50 g
3½ dl
Strösocker
½ msk
Salt
½ tsk
Bakpulver
1 tsk
Rågsikt
8 dl

Gör så här

  • Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner mjölk, socker, salt, bakpulver och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
  • Dela degen i 2 delar, och forma till längder. Dela varje längd i 8 bitar.
  • Kavla ut varje bit tunt och nagga kakorna med en gaffel.
  • Grädda dem i en torr, varm stekpanna ca 2 min på varje sida. Låt tunnbrödet svalna under bakduk.
  • Servera gärna med smör och ost.
Klart!

Näringsvärden, per styck exkl smör och ost

Energi:

135 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 4 g
https://www.arla.se/recept/tunnbrod-i-stekpanna/