Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Ugnsbakad gröt med kvarg
Ugnsbakad gröt med kvarg
30 min
•
Se kommentarer
En mättande gröt med mycket protein som gör att du får bästa starten på dagen.
Andra liknande recept
Mannagrynsgröt
(123)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(668)
60+ min
Overnight oats
(251)
1 tim
Plommonmarmelad
(48)
Budget
1 tim
Ålandspannkaka
(149)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Vispa samman kvarg, ägg, havregryn, dinkelpuffar och kanel.
Smörj en ugnsfast form, ca 20x30 cm. Tärna äpplena, lägg i formen. Klicka kvargblandningen över äpplena. Baka i mitten av ugnen ca 15 min.
Grovhacka nötterna. Strö dem över gröten och ringla över honung.
Servera gärna med en fruktsallad.
Klart!
Ingredienser
Arla Köket Kesella® Kvarg
250 g
Ägg
2
Havregryn
2 dl
Dinkelpuffar
1½ dl
Malen kanel
1 tsk
Äpplen
2
Valnötter
1 dl
Flytande honung
2 msk
Andra liknande recept
Mannagrynsgröt
(123)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(668)
60+ min
Overnight oats
(251)
1 tim
Plommonmarmelad
(48)
Budget
1 tim
Ålandspannkaka
(149)
Budget
1 tim
Risgrynsgröt
(664)
Budget
25 min
Baked oats
(37)
40 min
Risgrynspudding
(24)
Klappgröt
(13)
Budget
25 min
Grötpinnar
(5)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum