Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Fräsch rätt med smakrika rotfrukter. Kycklingen sköter sig själv i ugnen.
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Palsternacka
|
400 g |
---|---|
Morot
|
400 g |
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
Olivolja
|
½ msk |
Citron
|
rivet skal av ½ |
Salt och peppar
|
Currysås:
Champinjoner
|
200 g |
---|---|
Gul lök
|
½ |
1 msk | |
Curry
|
1 tsk |
Hönsbuljong
|
½ tärning |
Vatten
|
1 dl |
2 dl |
Gör så här
Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor. Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild pesto på stekt vitlök och Präst®.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
415 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 40 g |
Kolhydrater: | 24 g |
Fett: | 15 g |

