Ugnsbakad lax med enkel potatissallad

30 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Ugnsbakad lax med enkel potatissallad

Enkel och snabb lax i ugn blir en god middag ihop med krämig potatissallad. Låt potatisen bli ljummen innan den blandas med crème fraiche.

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Olivolja
1 msk
Citron
saft och finrivet skal av ½
Salt
½ tsk
Potatis
600 g
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Blanda olivolja med citronskal och -saft. Pensla laxen med blandningen. Salta.
  • Baka laxen i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna och skär den i bitar. Blanda potatisen med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera potatissalladen till laxen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

485 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 29 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/ugnsbakad-lax-med-gron-artpestopotatis/