Ugnsbakad lax med tomat och spenat
50 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Underbar lax i ugn, gratinerad med en härlig topping på spenat, färsk salvia, vällagrad Svecia och chiliflakes. Lax i ugn kan verkligen bli något alldeles extra!
Ingredienser
Färsk laxfilé
|
600 g |
---|---|
Salt
|
|
Tomater
|
2 |
Spenattopping:
Tinad fryst spenat
|
200 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Hackad färsk salvia
|
½ dl |
2 msk | |
2 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Chili flakes
|
2 krm |
Ströbröd
|
½ dl |
100 g |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
545 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 39 g |
Kolhydrater: | 10 g |
Fett: | 39 g |

