Ugnsbakad lax ”tarator” med frisk yoghurt- och tahinisås
45 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Tarator är en libanesisk yoghurtsås smaksatt med tahini och citron. Den är en klassiker till falafel och kebab, och passar utmärkt att servera till kyckling och lax. Denna vackra laxrätt toppas med granatäpple, färska örter, jalapeño, rödlök och pinjenötter.
Ingredienser
Mittbit av laxfilé med skinn
|
600 g |
---|---|
1 msk | |
Flingsalt
|
1 tsk |
Yoghurt- och tahinisås:
2 dl | |
Ljus tahini
|
3 msk |
Liten vitlöksklyfta, skivad
|
1 |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Topping:
Rostade pinjenötter
|
50 g |
---|---|
Liten rödlök
|
1 |
Bladpersilja eller koriander
|
1 knippe |
Färsk grön jalapeño
|
1 |
Granatäppelkärnor
|
ca 1 dl |
Till servering:
Couscous
|
3 dl |
---|
Gör så här
Yoghurt- och tahinisås:
Topping:
Servering:
Näringsvärden, per portion
Energi:
762 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 42 g |
Kolhydrater: | 52 g |
Fett: | 42 g |

