Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Ugnsbakade honungsfikon
Budget
Ugnsbakade honungsfikon
20 min
Mellanmål
Frukost
Efterrätt
•
Se kommentarer
Enkel, elegant och ljuvlig dessert med en fräsch och söt klick till.
Andra liknande recept
10 min
Italienskt bufféplock
(5)
Crostini med lufttorkad skinka
(255)
60+ min
Baklava med fikon, pinjenötter och granatäpplesirap
(9)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(3)
30 min
Crostini med sparris och prosciutto
(27)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 250°.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda hälften med kvargen och resten med honungen.
Skär ett djupt kryss från toppen av fikonen och ställ dem i en liten ugnssäker form.
Ringla över honungen och strö över mandel. Baka i mitten av ugnen 7–9 min.
Servera med vaniljkvargen.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
85 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
11 g
Fett:
3 g
Ingredienser
Färska färska fikon
4
Vaniljstång
1
Arla Köket Kesella® Kvarg
1 dl
Flytande honung
1 msk
Mandelspån
1 msk
Andra liknande recept
10 min
Italienskt bufféplock
(5)
Crostini med lufttorkad skinka
(255)
60+ min
Baklava med fikon, pinjenötter och granatäpplesirap
(9)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(3)
30 min
Crostini med sparris och prosciutto
(27)
15 min
Chips av lufttorkad skinka med fikon och crème fraiche
(124)
1 tim
Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré
(26)
40 min
Kikärtspannkakor
(80)
60+ min
Glassbomb med sorbet
(161)
Budget
45 min
Päron i konjak med nötgrädde
(83)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum