Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Ugnsbakade rödbetor med hallon och gräddädel
Ugnsbakade rödbetor med hallon och gräddädel
1 tim
Förrätt
•
Se kommentarer
När rödbetorna bakas i ugnen framkommer deras sötma tydligt. Servera dem med ädelost, färska hallon och dill. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Andra liknande recept
1 tim
Lapskojs
(61)
Budget
60+ min
Inlagda rödbetor
(2)
15 min
Smörstekt gös med rödgrönt hack
(30)
Budget
Pytt i panna
(180)
15 min
Rödbetor med getost och pinjenötter
(21)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Rödbetor:
Sätt ugnen på 175°C varmluft eller 200°C utan varmluft.
Skölj rödbetorna ordentligt och låt rinna av i ett durkslag. Blanda dem med olivolja och salt.
Lägg rödbetorna i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter tills rödbetorna är mjuka.
Skala och finhacka löken till vinägretten. Blanda med vinäger och olivolja.
Till servering:
Dela hallonen på mitten.
Bryt osten i bitar och lägg på serveringsfat eller portionera på tallrik. Lägg rödbetor och hallon ovanpå osten och ringla över vinägrett.
Salta och peppra. Toppa med dill och servera.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
325 kcal
Protein:
8 g
Kolhydrater:
11 g
Fett:
28 g
Ingredienser
Rödbetor:
Rödbetor små
400 g
Olivolja
1 msk
Salt
2 krm
Vinägrett:
Rödlök
½
Hallonvinäger eller rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
½ dl
Till servering:
Färska hallon
50 g
Kvibille® Ädel Grädd
140 g
Salt och peppar
Fänkålsdill eller vanlig färsk dill, plockad
½ dl
Andra liknande recept
1 tim
Lapskojs
(61)
Budget
60+ min
Inlagda rödbetor
(2)
15 min
Smörstekt gös med rödgrönt hack
(30)
Budget
Pytt i panna
(180)
15 min
Rödbetor med getost och pinjenötter
(21)
60+ min
Pizza bianca med rödbetor och ädelost
(5)
Budget
20 min
Rödbetsbiffar
(459)
45 min
Råbiff med kapriskräm
(6)
Ugnsrostade grönsaker
(74)
30 min
Parisare
(13)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum