Ugnsstekt lammbringa med rostade morötter och rosmarin
2 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Härlig lammbringa som blir smältande mör och får ett krispigt skinn när den långlagas i ugnen. Dessutom får du en smakrik örtsky på köpet. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
Lammbringa, ca 1 kg
|
1 |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Hackad färsk rosmarin
|
3 msk |
Köttbuljong
|
3 dl |
Lagerblad
|
2 |
Färsk rosmarin
|
2 kvistar |
Potatispuré
Mjölig potatis
|
750 g |
---|---|
1 dl | |
1 dl | |
50 g | |
Salt och peppar
|
Rostade morötter:
Morot, gärna olika färger
|
600 g |
---|---|
Svarta oliver
|
3 dl |
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
Gör så här
Låt gärna de stekta morötterna rostas i ugnen bredvid köttet de sista 10 minuterna.
Näringsvärden, per port
Energi:
975 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 48 g |
Kolhydrater: | 33 g |
Fett: | 72 g |

