Ugnsstekt laxsida

45 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Ugnsstekt laxsida

Dilldoftande ugnsstekt lax är en lättlagad rätt som passar utmärkt på buffén, släktkalaset eller annan festlig middag för många.

Ingredienser

Färsk hel lax med skinn kvar
1½ kg
Salt
1½ tsk
Grovstött vitpeppar
1 krm
Hackad färsk dill
1 dl
2 dl

Garnering:

Färsk dill
Citroner

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg laxen med skinnsidan ner i en smord långpanna. Salta och peppra. Blanda dill med crème fraiche och bred över fisken.
  • Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med färsk dill och citron.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

910 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 66 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 69 g
https://www.arla.se/recept/ugnsstekt-laxsida/