Valnötskyckling med avokadosås

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Valnötskyckling med avokadosås

Överraska med en sommargrön avokadosås till den festliga valnötskycklingen.

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
3 msk
Grovhackade valnötter
1 dl
Citron
rivet skal av 1

Avokadosås:

Avokado
1
Pressad citronsaft
1 tsk
Vatten
1 dl
2 dl
Kycklingfond
2 msk

Gör så här

  • Vik ut filéerna. Salta och peppra runt om.
  • Bred smör på filéerna och strö över nötter och citronskal. Vik ihop dem och fäst med tandpetare.
  • Stek kycklingen runt om i smör i en stekpanna, ca 12 min.
  • Kärna ur, skala och mixa avokadon med citronsaft och vatten.
  • Koka upp grädde och kycklingfond i en kastrull. Ta av från plattan och vispa ner avokadopurén strax innan servering.
  • Servera kycklingen med såsen, färskpotatis och primörer, t ex sparris, färsk lök och morötter.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

525 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 42 g
https://www.arla.se/recept/valnotskyckling-med-avokadosas/