Vaniljgratinerad rabarber

30 min Dessert Efterrätt
Vaniljgratinerad rabarber

En proffsig dessert som du snabbt förbereder och serverar nygratinerad.

Ingredienser

Rabarber i bitar
400 g
Farinsocker
½ dl
Malen kanel
1 tsk
250 g
Mandelspån
½ dl
Farinsocker
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Blanda rabarber, kanel och socker i små, ugnssäkra portionsformar.
  • Grädda rabarbern i mitten av ugnen ca 15 min. Ta ut formarna. Hit kan man förbereda.
  • Fördela kvarg över rabarbern. Strö över socker och mandel.
  • Höj ugnstemperaturen till 250° eller 225° varmluft.
  • Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min tills det börjar få färg.
  • Servera med t ex biscotti.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive biscotti

Energi:

250 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/vaniljgratinerad-rabarber/