Vaniljgröt med rostad mandel

Vaniljgröt med rostad mandel

1 tim Mellanmål Frukost Efterrätt
Den klassiska gröten i lyxförpackning. Njut till långfrukost eller till dessert.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vaniljgrot-med-rostad-mandel/

Gör så här

  • Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjock-bottnad kastrull. Låt koka under lock på svag värme ca 10 min.
  • Tillsätt mjölk, grädde och kanelstång. Låt gröten svälla under lock på mycket svag värme utan omrörning 30–40 min.
  • Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skålla och skala mandeln och lägg på en plåt. Rosta i mitten av ugnen 8 – 10 min. Rör ner mandeln i gröten och smaksätt med socker och vaniljsocker. Servera med mjölk.
Klart!

Ingredienser

Rundkornigt ris
2½ dl
Vatten
5 dl
2 msk
Salt
1 tsk
7 dl
1 dl
Kanelstång
1
Mandel
1 dl
Strösocker
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk