Surdegsmacka med kallrökt lax, rödbeta och getost

30 min Brunch Buffé Huvudrätt Kvällsmat Lunch Mellanmål
Surdegsmacka med kallrökt lax, rödbeta och getost

Smörstekt surdegsbröd med maffig fyllning av rödbetor, getost och rökt lax. Detta är den perfekta mackan att laga när du vill ha en riktigt lyxig helgfrukost.

Ingredienser

Kokta rödbetor
2
Falbygdens® Getost
150 g
Surdegsbröd
8 skivor
50 g
Kallrökt lax
150 g
Repad grönkål
50 g
Flingsalt
½ tsk
Svartpeppar

Gör så här

  • Skär rödbetor och getost i skivor. Bred smör på ena sidan av brödskivorna. Lägg skivorna med smöret nedåt.
  • Fördela lax, rödbetor, getost och grönkål på hälften av brödskivorna. Salta och peppra. Lägg på de andra brödskivorna med smörsidan uppåt. Pressa ihop och stek på medelvärme 3–4 min per sida.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

535 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 0 g
Protein: 23 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/varm-surdegsmacka-med-kallrokt-lax-rodbeta-och-getost/