Varmrökt lax med spenat- och örtsås

30 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Varmrökt lax med spenat- och örtsås

Enkelt och snabbt recept på läcker lax med underbar sås som smakar av spenat och basilika.

Ingredienser

Varmrökt lax
500 g

Sås:

Färsk spenat
65 g
Färsk basilika
½ kruka
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
½
Salt
2 krm
Svartpeppar
½ krm
Färskpotatis
750 g

Gör så här

  • Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form och värm den i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Finhacka spenat- och basilikablad och rör ihop med gräddfilen. Smaksätt med vitlök, salt och peppar.
  • Servera sås och färskpotatis till laxen.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl potatis

Energi:

395 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/varmrokt-lax-med-spenat--och-ortsas/