Vårrullar

Vårrullar

50 min
Buffé
Går att frysa
Pyssla ihop egna vårrullar till fredagsmyset eller mingelfesten. Variera fyllningen med kycklingfärs eller vegetarisk färs om du vill och servera med olika dippsåser.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Testa en variant med fler {grönsaker}
https://www.arla.se/recept/varrullar/

Gör så här

  • Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Hacka dem grovt och ställ kallt.
  • Riv vitkålen. Skala och riv morötterna. Strimla salladslökarna.
  • Fräs färsen i smör i en stekpanna. Rör om så färsen smular sig. Tillsätt vitkål, morot och salladslök.
  • Fortsätt steka tills allt känns mjukt. Tillsätt soja och chiliflakes. Låt svalna.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda nudlarna med färsen.
  • Vispa upp ägget. Lägg ut ett ark i taget på en skärbräda och pensla med ägg. Lägg ca 2 msk färsröra på arket och rulla ihop.
  • Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Smält smör och pensla över rullarna. Baka i mitten av ugnen ca 25 min.
Klart!
Energi:

120 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Glasnudlar
50 g
Vitkål
150 g
Morötter
2
Salladslökar
3
Nötfärs
300 g
2 msk
Japansk soja
1 msk
Chili flakes
1 krm
Ägg
1
Vårrulle- eller filodeg
12 ark
25 g