Dagens matsedel vecka 16

måndag

Kimbap

1 tim
(2)

Kimbap är en koreansk variant på sushi där riset smaksätts med sesamolja och sesamfrön. Vi har fyllt denna med smörstekt ostronskivling och salladslök. Vi toppar den med en smakrik sesammajonnäs och garnerar med ätliga blommor. En fröjd för både öga och om.

Se recept
Kimbap
tisdag

Arepas

(17)

Arepas är ett populärt majsbröd från Venezuela. För att få till dessa behöver du ett förkokt majsmjöl, Masa harina eller Harina pan. Fyll dina arepas med det du gillar bäst, t ex kyckling, ost eller grönsaker. Vi bjuder här på arepas fyllda med svarta bönor och ost. Perfekt att plocka med sig när det är dags för utflykt.

Se recept
Arepas
onsdag

Persiljejärpar

40 min
(23)

Saftiga och smakrika persiljejärpar som är en riktig husmansklassiker. Passar fint både till vardag och fest.

Se recept
Persiljejärpar
torsdag

Nudelsoppa

20 min
(28)

En het soppgryta som både mättar och värmer. För vegetarisk variant, byt ut fläskfärsen mot tofu. Sobanudlar är japanska nudlar gjorda på bovete. Du kan också koka äggnudlar, kolhydratfattiga shiratakinudlar eller använda glutenfri pasta.

Se recept
Nudelsoppa
fredag

Grekiska färsbiffar

45 min
(172)

Saftiga grekiska biffar, bifteki, som får smak och sälta av vitost eller fetaost. Servera med sallad och tzatziki.

Se recept
Grekiska färsbiffar
lördag

Biryani - rispilaff med kyckling och saffran

1 tim 30 min
(28)

Biryani är en underbar kryddig risrätt som har sitt ursprung i mellanöstern och det sydasiatiska köket. Luftigt kryddigt ris samsas med kyckling, brynt lök, russin och mandlar. Välj om du vill toppa din Biryani med färsk koriander eller mynta.

Se recept
Biryani - rispilaff med kyckling och saffran
söndag

Fläskfilégryta med ost- och senapssås

45 min
(2635)

Fläskfilégryta från franska Alsace som får riktigt god smak av vin, senap och ost. Enkel, snabb och god favorit!

Se recept
Fläskfilégryta med ost- och senapssås