Det delikata med smashburger är att den blir riktigt krispig på ytan. Färsen ska formas till en lös boll för att sedan tryckas ut i het stekpanna så det blir maximal stekkontakt med köttet. Vi fyller denna smashburger med avokado, ost och srirachamayo.
Fläskpannkaka är en riktig klassiker som uppskattas av de flesta. Fläsket ska stekas krispigt i ugnen innan pannkakssmeten hälls över. Servera denna goda fläskpannkaka med KESO® Cottage cheese och lingonsylt.
Birria tacos är en populär mexikansk chiligryta som ska koka riktigt länge. För att få till rätt smak behöver du en rad olika chilisorter. De vi använder oss av är guajillo, pasilla, chili de arbol samt ancho chili. Tortillabröden doppas först i såsen för att sedan fyllas med mozzarellaost och kött. Bröden steks krispiga och serveras med gräddfil, koriander och lök.
Brynt smör är gott, hemmagjord glass är himmelskt gott – tänk vilken fullträff det blir tillsammans! Har du ingen glassmaskin kan du göra smeten och frysa den direkt i form, lite annan konsistens men samma goda smak.