Dagens matsedel vecka 8

måndag

Fiskwallenbergare med pepparrot

45 min
(224)

Havets Wallenbergare är en modern variant på den klassiska Wallenbergaren, men istället för kalvfärs använder vi i detta recept torsk. Fiskwallenbergare är underbart gott att servera med brynt pepparrotssmör samt en rotfruktspuré. En god rätt att servera vid festliga tillfällen!

Se recept
Fiskwallenbergare med pepparrot
tisdag

Spenat- och ädelostsoppa

30 min
(67)

Potatissoppan blir både nyttig och lite lyxig med färska spenatblad i generösa bitar och krämig ädelost.

Se recept
Spenat- och ädelostsoppa
onsdag

Vilda köttbullar med stekta äpplen

30 min
(42)

Krossade enbär i smeten ger köttbullarna vild smak! Rårörda lingon gör gräddsåsen extra god.

Se recept
Vilda köttbullar med stekta äpplen
torsdag

Indiska linspannkakor

35 min
(111)

Guldgula och mättande linspannkakor till middag med spännande kryddning. Funkar perfekt med matyoghurt och en god tomatsallad.

Se recept
Indiska linspannkakor
fredag

Korvpanna i italiensk sås

20 min
(433)

Strålande vardagsmat när du vill ha maten på bordet på nolltid. Såsen blir klar under tiden som pastan kokas. Toppa rätten med härligt aromatisk basilika och njut av din lättlagade korvpanna i italiensk tomatsås!

Se recept
Korvpanna i italiensk sås
lördag

Kycklingsallad med apelsin

30 min
(17)

Grillad kyckling, avokado och valnötter blir till en matig och härlig sallad. Gör du den i förväg så droppa apelsin- eller citronsaft på avokadon. Då mörknar den inte.

Se recept
Kycklingsallad med apelsin
söndag

Lingongryta

45 min
(191)

God och lättlagad köttgryta med frisk lingonsmak.

Se recept
Lingongryta