Vegetarisk bouillabaisse

1 tim Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Vegetarisk bouillabaisse

En färgrik och fräsch bouillabaisse med smak av saffran, apelsin och ett stänk tabasco. En härlig soppa som är lika god varm som kall.

Ingredienser

Gula lökar
3
Vitlöksklyftor
6
Morot
500 g
Fänkål
1 kg
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Saffran à 0,5 g
1½ pkt
Krossade tomater
3 burkar
Grönsaksbuljong
3 liter
Apelsin
rivet skal och pressad saft av 1
Salt
2 tsk
Sötstark senap
½ tsk
4 dl
Stötta fänkålsfrön
¾ msk

Gör så här

  • Skala lök, vitlök och morötter. Hacka löken. Skär morötter och fänkål i små bitar.
  • Fräs i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt saffran, tomatkross, buljong och apelsin.
  • Koka under lock ca 20 min. Rör i salt och tabasco. Mixa soppan.
  • Servera med en klick crème fraiche och fänkålsfrön.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

80 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-bouillabaisse/