Vegetarisk gulasch

Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Vegetarisk gulasch

En mustig vegetarisk gulaschsoppa med smak av paprika och gott kryddad med vitlök, chili och kummin. Servera gärna soppan med en mild och lite syrlig klick matyoghurt.

Visa den {klassiska} varianten

Ingredienser

Mjöliga potatisar
3
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Paprikor i olika färger
3
Tomatpuré
½ dl
Kummin
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 liter
Hackad färsk persilja
½ dl
2 dl

Gör så här

  • Skala potatisen. Dela i halvor och skiva. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och skär i bitar.
  • Fräs alla grönsaker i smör i en kastrull. Rör i tomatpuré, kummin och chili. Häll på buljong och låt soppan koka i 10-15 min.
  • Vispa så att soppan blir lite sönderdelad. Servera soppan med en rejäl klick matyoghurt och strö persilja över.
Klart!

Chilipulvret kan bytas ut mot 1 tsk sambal oelek.

https://www.arla.se/recept/vegetarisk-gulasch/