Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

45 min
Huvudrätt
Går att frysa
Vegetarisk lasagne med grönsaker och cottage cheese som blir extra god med både lök och purjolök i såsen. Servera lasagnen med en god och fräsch sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Visa den {klassiska} varianten
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-lasagne/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skölj och strimla purjolöken, fräs den i smör i en gryta. Rör ner krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika. Låt såsen koka ihop, ca 5 min.
  • Varva grönsaksröra, lasagneplattor och cottage cheese i en smord och ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över osten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Toppa ev med lite mer basilika.
Klart!

Tomater på burk kan bytas ut mot 4 stycken färska tomater för 4 portioner. Purjolöken kan bytas ut mot 3 stycken lökar för 4 portioner.

Ingredienser

Purjolökar
3
Krossade tomater
400 g
Tomatpuré
½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
2½ dl
Salt
1 tsk
Malen vitpeppar
1 krm
Hackad färsk basilika
1 dl
Lasagneplattor
9
500 g
2 dl