Vegetarisk moussaka med aubergine och citron
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

En vegetarisk variant på klassisk moussaka från Grekland. Skivor av aubergine steks krispiga i smör- & rapsolja för att sedan varvas med potatis, kryddigt sås med smak av ajvar samt en krämig röra på KESO® Cottage cheese smaksatt med lök och citron. Servera en krispig grönsallad till denna vegetariska gratäng.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
Auberginer, ca 600 g (ca. g)
|
2 |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
2 msk | |
Mjölig potatis
|
300 g |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk oregano
|
½ kruka |
Ajvar relish, ca 350 g
|
1 burk |
250 g | |
2 dl | |
Citron
|
rivet skal av 1 |
2½ dl |
Blandad grönsallad, till servering
|
---|
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
425 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 26 g |
Kolhydrater: | 26 g |
Fett: | 22 g |

