Vegetarisk smörgåstårta med hummus och vitost
12 tim
•
&format=webp)
Hummus och vitost sätter smakerna i denna vegetariska smörgåstårta. Den är rikligt garnerad med bland annat grönkål, kronärtskocka och picklad rödlök. Gör gärna tårtan dagen innan den ska avnjutas. Detta recept är skapat av Linda Dahl, Årets konditor 2023.

Linda Dahl
Årets konditor 2023
Nytt
Ingredienser
Hönökaka eller annat liknande bröd
|
300 g |
---|
Hummus:
Kokta kikärter
|
230 g |
---|---|
Ljus tahini
|
3 msk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Citron, pressad sat
|
1 |
Olivolja
|
2 msk |
Vatten
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Urkärnade oliver, grovt hackade
|
1 dl |
Färskostfyllning:
300 g | |
2 dl | |
150 g | |
Lime, finrivet skal
|
1 |
Salt
|
2 krm |
Fint skuren färsk gräslök
|
2 msk |
Garnering dag 2:
Färsk grönkål
|
ca 100 g |
---|---|
Kallpressad olivolja
|
1 msk |
Smörgåskrasse
|
1 ask |
Ätbara blommor, t ex ringblomma och allium lökblomma
|
|
150 g | |
Kronärtskockshjärtan, marinerade i klyftor
|
65 g |
Oliver, urkärnade
|
|
Picklade rödlökar
|
|
Buskkrasse
|
Gör så här
Dag 1:
Dag 2:

