Vesuvio

Vesuvio

1 tim 30 min
Huvudrätt
Vesuvio är en klassisk och populär pizza som brukar vara storfavoriten bland barnen! Tomatsås, mozzarella och rökt skinka. Inga konstigheter, bara gott! Vi ringlar en smakrik örtolja över den nygräddade vesuvio pizzan för extra smak till den som önskar.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vesuvio/

Gör så här

Pizzadeg:
  • Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, mjöl och salt.
  • Arbeta till en smidig och blank deg, gärna i maskin. Täck över degen med plastfolie och låt jäsa ca 45 min.
Tomatsås:
  • Blanda ihop tomaterna med olivolja, oregano och salt.
Pizza:
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm.
  • Mixa örter och olja till en örtolja. Smaka av med salt.
  • Dela degen i 4 bitar. Kavla ut på bakplåtspapper.
  • Bred på tomatsås och strö över riven mozzarella. Lägg på skinkan.
  • Dra över pizzan till den heta plåten och grädda varje pizza ca 10 min.
  • Ringla över örtoljan när pizzorna kommer ur ugnen.
Klart!

Doppa gärna kanterna i en dipp av créme fraiche, hackad vitlök och lite salt.

Energi:

819 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 96 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Pizzadeg:
Jäst
50 g
Vatten, ljummet
5 dl
½ dl
Vetemjöl
12 - 13 dl
Flingsalt
2 tsk
Tomatsås:
Krossade tomater
1 burk
Olivolja
2 msk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
1 tsk
Topping:
Riven mozzarella ost
300 g
Rökt skinka
12- 18 skivor
Örtolja:
Färska örter, t ex persilja och basilika
½ dl
Neutral olja
½ dl
Salt
½ tsk