Vetedeg till bullar

1 tim
Vetedeg till bullar

Vetedeg till bullar men givetvis också längder eller kransar.

Ingredienser

Jäst
50 g
5 dl
Stötta kardemummakärnor
1 msk
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
12- 13 dl
100 g
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till max 37°. Häll mjölken i bunken och rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  • Fyll med valfri fyllning och forma bullar eller längder.
Klart!

Vill du göra egna bake-off bullar, baka ut dem fram till jäsning och lägg sedan i frysen, bara att ta fram, jäsa och grädda när sugen sätter in!

Näringsvärden, per styck

Energi:

105 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/vetedeg-till-bullar/