Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar
2 tim 45 min
Huvudrätt
Middag
•

Vietnamesiskt långkok med ljuvligt mör fläskkarré med vacker glaze som doftar och smakar underbart. Rostad vitlök att toppa med finns i asiatiska butiker.
Ingredienser
Fläskkarré i skivor med ben
|
800 g |
---|---|
Färsk röd chili
|
½ |
Färsk ingefära, ca 50 g
|
1 bit |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
1 msk | |
Svartpepparkorn
|
1 g |
Stjärnanis
|
5 |
Salt
|
1½ tsk |
Vatten
|
1 liter |
Fisksås
|
¼ dl |
Lime i klyftor
|
½ |
Glaze:
Japansk soja
|
2 msk |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |
Grovmalen svartpeppar
|
½ tsk |
Till servering:
Risnudlar
|
100 g |
---|---|
Salladslökar
|
3 |
Salladsblad isbergssallad
|
4 |
Färsk mynta
|
½ kruka |
Färsk koriander
|
½ kruka |
Sweet chilisås
|
1 g |
Gör så här
Näringsvärden, per ???
Energi:
615 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 70 g |
Fett: | 22 g |

