Viltgryta

2 tim Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Viltgryta

Till grytor passar det bra med framdelskött som högrev, bog och bringa. Låt puttra – länge!

Ingredienser

Grytbitar älgkött eller nötkött
1⅕ kg
Gula lökar
3
4 dl
Rödvin
3 dl
Vilt- och kantarellfond
1 dl
Vinbärsgelé
1 dl
Enbär
20
Torkad timjan
2 tsk
Kinesisk soja
2 tsk
Majsstärkelse
1 msk

Gör så här

  • Skala och grovhacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över i en stekgryta.
  • Tillsätt crème fraiche, vin, fond, gelé, enbär, timjan och soja. Låt koka under lock ca 1 ½ tim.
  • Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka ca 2 min.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

338 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/viltgryta/