Viltgryta med chili

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Viltgryta med chili

Recept på gryta där viltfärs passar perfekt, men det går lika bra med lamm eller köttfärs. Enbär ger spännande smak till denna milda chili.

Ingredienser

Älgfärs
400 g
Vitlöksklyftor
2
Morötter
2
Palsternacka eller rotselleri
200 g
Salt
1 tsk
Krossade tomater
400 g
Krossade enbär
2
Köttbuljong
1 tärning
Svarta bönor
400 g
2 dl
Hackad färsk persilja
½ dl

Gör så här

  • Skala och hacka vitlöken. Skala rotfrukterna och skär dem i långa strimlor.
  • Bryn färsen i smör i en stor stekpanna eller gryta. Salta och lägg i vitlöken och låt den fräsa med.
  • Tillsätt rotfrukter, krossade tomater, enbär och smulad buljongtärning. Låt koka 5 min.
  • Skölj bönorna och rör ner dem i grytan. Låt allt bli varmt.
  • Rör ner persiljan och hälften av crème fraichen. Servera med bröd och resten av crème fraiche.
Klart!

Älgfärsen kan även bytas ut mot lammfärs eller nötfärs.

Näringsvärden, per port inkl serveringsförslag

Energi:

550 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 38 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/viltgryta-med-chili/