Viltstek med savoykål

Viltstek med savoykål

60+ min Huvudrätt
Magert viltkött blir bäst om man steker det på låg värme och låter det vila länge. Chilismöret ger smak till köttet och vispas sedan ner i gräddskyn så att alla goda smaker tas tillvara.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/viltstek-med-savoykal/

Gör så här

  • Halvera och skrapa ur chilin, skala vitlöksklyftorna. Hacka chili och vitlök, stöt i en mortel med fänkålsfrö, enbär och smör.
  • Gnid in i steken med hälften av kryddsmöret och låt ligga i kyl över natten.
  • Sätt ugnen på 125°.
  • Bryn köttet runt om i en stekpanna och lägg över i en långpanna. Klyfta kålen och lägg runt köttet.
  • Bred resten av kryddsmöret på kött och kål, salta och peppra. Stek i mitten av ugnen ca 2 tim, tills innertemperatur är 60°. Låt vila i 10 min.
  • Vispa under tiden ur långpannan med vatten och syrad grädde. Häll över i en kastrull och koka i ett par minuter, sila innan servering, smaka av med salt och peppar.
  • Servera steken med kål, gräddsky och palsternackspuré.
Klart!
Energi:

455 kcal

Protein: 51 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Hjortstek
1,3 kg
Färsk röd chili
3
Vitlöksklyftor
3
Hela fänkålsfrön
1 msk
Torkade enbär
8
3 msk
Savoykål
700 g
3 dl
Salt
1 tsk
Malen vitpeppar
1 krm