Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Vintoddypäron
Vintoddypäron
45 min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Kryddiga päron och saffransvanilj blir en ljuvlig kombination.
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(27965)
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(4029)
45 min
Våfflor
(6279)
35 min
Smulpaj
(2025)
55 min
Kärleksmums
(11093)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka upp vatten, vin, socker, kanelstång och pomeransskal i en kastrull. Låt koka några minuter.
Skala päronen, låt skaften sitta kvar. Dela dem ev i halvor och ta bort kärnhusen.
Lägg ner päronen i lagen och koka dem nätt och jämt mjuka. Låt päronen kallna i lagen.
Vispa vaniljvispen och smaksätt med saffran. Servera päronen med vispen.
Klart!
Ingredienser
Päron
8
Vatten
2 dl
Rödvin
3 dl
Strösocker
1 dl
Kanelstång
1
Torkat pomeransskal
1
Saffransvaniljsås
Dreamy Dessert® Vaniljvisp
2½ dl
Saffran à 0,5 g
ca ½ pkt
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(27965)
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(4029)
45 min
Våfflor
(6279)
35 min
Smulpaj
(2025)
55 min
Kärleksmums
(11093)
45 min
Sockerkaka
(6371)
Budget
Ugnspannkaka
(593)
15 min
Fattiga riddare
(2269)
20 min
Amerikanska pannkakor
(2155)
35 min
Havresmulpaj
(798)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum