Vintoddypäron

Vintoddypäron

45 min Efterrätt
Kryddiga päron och saffransvanilj blir en ljuvlig kombination.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vintoddyparon/

Gör så här

  • Koka upp vatten, vin, socker, kanelstång och pomeransskal i en kastrull. Låt koka några minuter.
  • Skala päronen, låt skaften sitta kvar. Dela dem ev i halvor och ta bort kärnhusen.
  • Lägg ner päronen i lagen och koka dem nätt och jämt mjuka. Låt päronen kallna i lagen.
  • Vispa vaniljvispen och smaksätt med saffran. Servera päronen med vispen.
Klart!

Ingredienser

Päron
8
Vatten
2 dl
Rödvin
3 dl
Strösocker
1 dl
Kanelstång
1
Torkat pomeransskal
1
Saffransvaniljsås
2½ dl
Saffran à 0,5 g
ca ½ pkt