Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Vintoddypäron
Vintoddypäron
45 min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Kryddiga päron och saffransvanilj blir en ljuvlig kombination.
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3767)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27544)
45 min
Våfflor
(6075)
55 min
Kärleksmums
(10924)
Budget
Ugnspannkaka
(564)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka upp vatten, vin, socker, kanelstång och pomeransskal i en kastrull. Låt koka några minuter.
Skala päronen, låt skaften sitta kvar. Dela dem ev i halvor och ta bort kärnhusen.
Lägg ner päronen i lagen och koka dem nätt och jämt mjuka. Låt päronen kallna i lagen.
Vispa vaniljvispen och smaksätt med saffran. Servera päronen med vispen.
Klart!
Ingredienser
Päron
8
Vatten
2 dl
Rödvin
3 dl
Strösocker
1 dl
Kanelstång
1
Torkat pomeransskal
1
Saffransvaniljsås
Dreamy Dessert® Vaniljvisp
2½ dl
Saffran à 0,5 g
ca ½ pkt
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3767)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27544)
45 min
Våfflor
(6075)
55 min
Kärleksmums
(10924)
Budget
Ugnspannkaka
(564)
45 min
Sockerkaka
(6249)
45 min
Smulpaj
(2007)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(669)
20 min
Amerikanska pannkakor
(2094)
15 min
Rabarberkräm
(814)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum