Vintrig fruktkompott

20 min Dessert Efterrätt Frukost Mellanmål
Frysbar
Vintrig fruktkompott

Gör en kompott av torkade frukter. Gott i frukostfilen eller till dessert med vispad grädde.

Ingredienser

Torkad frukt t ex aprikoser, fikon, katrinplommon, russin
2½ dl
Apelsin
tunt strimlat skal av 1
Kanelstång
1
Kardemummakärnor
1 tsk
Vatten
2½ dl

Gör så här

  • Skär frukten i bitar och lägg i en glasburk. Frukten kommer att svälla, fyll därför inte ända upp till kanten.
  • Lägg apelsinskal, kanel och kardemumma i burken. Koka upp vattnet och häll det över frukten så att det täcker.
  • Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan in burken i kylen.
  • Kompotten är lika god i frukostfilen eller yoghurten som att servera till dessert med vispad grädde.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

95 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 1 g
https://www.arla.se/recept/vintrig-fruktkompott/