Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Vintrig fruktkompott
Budget
Vintrig fruktkompott
20 min
Mellanmål
Frukost
Efterrätt
•
Se kommentarer
Gör en kompott av torkade frukter. Gott i frukostfilen eller till dessert med vispad grädde.
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(4029)
35 min
Smulpaj
(2025)
60+ min
Banankaka
(2768)
60+ min
Flädersaft
(87)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(685)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär frukten i bitar och lägg i en glasburk. Frukten kommer att svälla, fyll därför inte ända upp till kanten.
Lägg apelsinskal, kanel och kardemumma i burken. Koka upp vattnet och häll det över frukten så att det täcker.
Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan in burken i kylen.
Kompotten är lika god i frukostfilen eller yoghurten som att servera till dessert med vispad grädde.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
95 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
21 g
Fett:
1 g
Ingredienser
Torkad frukt t ex aprikoser, fikon, katrinplommon, russin
2½ dl
Apelsin
tunt strimlat skal av 1
Kanelstång
1
Kardemummakärnor
1 tsk
Vatten
2½ dl
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(4029)
35 min
Smulpaj
(2025)
60+ min
Banankaka
(2768)
60+ min
Flädersaft
(87)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(685)
60+ min
Pizza
(183)
15 min
Rabarberkräm
(866)
Grekisk tsatsiki
(74)
30 min
Rabarbersaft
(235)
15 min
Hollandaisesås
(149)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum