Vitello tonnato
2 tim
Buffé
Förrätt
•
&format=webp)
Vitello tonnato är en klassisk rätt från det italienska köket. Tunna skivor av kallt kalvkött serveras med en krämig tonfisksås smaksatt med kapris och sardeller. Detta recept är en milanesisk variant. Då använder man grädde för att tunna ut såsen. Annars är majonnäs det vanligaste att använda. Denna smakrika rätt passar utmärkt att servera som förrätt eller på buffé.
Ingredienser
Kalvstek
|
800 g |
---|---|
Olivolja
|
1 msk |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Morot
|
1 |
Lagerblad
|
2 |
Rosmarinkvistar
|
2 |
Vitt vin
|
3 dl |
Vatten
|
1 liter |
Tonnatosås:
Tonfisk i olja
|
150 g |
---|---|
Hårdkokta ägg
|
2 |
Kapris
|
3 msk |
Sardellfiléer
|
4 |
1 dl | |
Buljong från kalvköttet
|
ca 1 dl |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Kallpressad olivolja
|
2 msk |
---|---|
Färsk timjan
|
|
Kapris
|
2 msk |
Svartpeppar
|
|
Citron i klyftor
|
1 |
Gör så här
Tonnatosås:
Servering:
Sila och frys in buljongen. Perfekt att använda till köttgryta, soppa och köttfärssås!
Näringsvärden, per portion
Energi:
358 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 45 g |
Kolhydrater: | 1 g |
Fett: | 19 g |

