Vodkapasta
                                
                                     30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  15 min
                                
                                    Brunch
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Penne alla vodka är en het och krämig favorit från 80-talet. Den går snabbt att laga och det behövs inte många ingredienser. Om du vill kan du lägga till knaperstekt pancetta eller stark korv.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Schalottenlökar
                                            
                                     | 2 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Tomatpuré
                                            
                                     | 200 g | 
| 
                                            
                                                Chili flakes
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Vodka
                                            
                                     | ½ dl | 
| 2½ dl | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Spaghetti, gärna fullkorn
                                            
                                     | 360 g | 
| 
                                            
                                                Riven parmesanost
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Färsk basilika
                                            
                                     | 1 kruka | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
630 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,7 g | 
| Protein: | 14,8 % | 23 g | 
| Fett: | 31,9 % | 22,7 g | 
| Kolhydrater: | 48,7 % | 75,6 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    