Vodkapasta

30 min Brunch Huvudrätt Lunch
Vodkapasta

Penne alla vodka är en het och krämig favorit från 80-talet. Den går snabbt att laga och det behövs inte många ingredienser. Om du vill kan du lägga till knaperstekt pancetta eller stark korv.

Ingredienser

Schalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Tomatpuré
200 g
Chili flakes
½ tsk
Vodka
½ dl
2½ dl
Salt
1 tsk
Spaghetti
400 g
Riven parmesanost
2 dl
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör i en stor kastrull. Tillsätt tomatpuré och fräs på medelvärme ca 10 min. Rör med jämna mellanrum. Tillsätt chili flakes, vodka och grädde. Sjud ca 5 min och smaka av med salt.
  • Koka spaghettin al dente enligt anvisning på förpackningen.
  • Rör ner 1 dl av pastavattnet i såsen. Blanda ner avrunnen pasta i såsen och rör om över värme 1–2 min.
  • Toppa vodkapasta med parmesan och färsk basilika. Servera direkt.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

668 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 24 g
Kolhydrater: 81 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/vodkapasta/