Vörtbröd med dadlar och nötter

Vörtbröd med dadlar och nötter

60+ min Buffé Huvudrätt Mellanmål Frukost
Stiligt och saftigt vörtbröd till julosten. Jättegott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vortbrod-med-dadlar-och-notter/

Gör så här

  • Kärna ur och grovhacka dadlarna. Värm portern till max 37°.
  • Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta i 10 min till en smidig, lite kladdig deg. Låt jäsa 45 min.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Stjälp upp degen på en arbetsbänk. Knåda degen lätt och dela den i två delar.
  • Forma till 2 limpor, rulla dem i dinkelflingor och lägg i smorda formar, ca 1 ½ liter. Låt jäsa i 20 min.
  • Sänk temperaturen till 200°. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna på galler.
Klart!
Energi:

3065 kcal

Protein: 89 g
Kolhydrater: 421 g
Fett: 85 g

Ingredienser

Dadlar
150 g
Porter
5 dl
Jäst
50 g
50 g
Mörk sirap
1 dl
250 g
Salt
1 msk
Malen pomerans
2 msk
Malda malen kryddnejlika
1½ tsk
Hasselnötter
2 dl
Dinkelflingor
2 dl
Dinkelmjöl
15 dl
Till utbakning:
Dinkelflingor
1½ dl