Yakiniku
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Yakiniku är en snabblagad japansk klassiker. Den krämiga kålsalladen passar fint till det kryddiga köttet. Servera med rostade sesamfrön, salladslök, ris och lime.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Japansk kålsallad:
Till servering:
Energi:
823 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 89 g |
Fett: | 36 g |
Ingredienser
Halvtinad flankstek eller entrecote
|
400 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Finriven färsk ingefära
|
2 msk |
Japansk soja
|
1½ dl |
Mirin
|
3 msk |
Strösocker
|
2 msk |
Sambal oelek
|
2 tsk |
Japansk kålsallad:
2 dl | |
Japansk soja
|
2 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Spetskål
|
250 g |
Morot
|
1 |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Till servering:
Jasminris
|
3½ dl |
---|---|
Salladslökar
|
4 |
Lime
|
1 |
Rostade sesamfrön
|
2 msk |