Yakiniku
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Yakiniku är en snabblagad japansk klassiker. Den krämiga kålsalladen passar fint till det kryddiga köttet. Servera med rostade sesamfrön, salladslök, ris och lime.
Ingredienser
Halvtinad flankstek eller entrecote
|
400 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Finriven färsk ingefära
|
2 msk |
Japansk soja
|
1½ dl |
Mirin
|
3 msk |
Strösocker
|
2 msk |
Sambal oelek
|
2 tsk |
Japansk kålsallad:
2 dl | |
Japansk soja
|
2 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Spetskål
|
250 g |
Morot
|
1 |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Till servering:
Jasminris
|
3½ dl |
---|---|
Salladslökar
|
4 |
Lime
|
1 |
Rostade sesamfrön
|
2 msk |
Gör så här
Japansk kålsallad:
Till servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
823 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 89 g |
Fett: | 36 g |

