Yakiniku

Yakiniku

1 tim 30 min
Huvudrätt
Yakiniku är en snabblagad japansk klassiker. Den krämiga kålsalladen passar fint till det kryddiga köttet. Servera med rostade sesamfrön, salladslök, ris och lime.
https://www.arla.se/recept/yakiniku/

Gör så här

  • Skär köttet i riktigt tunna skivor.
  • Skala och finriv vitlöken. Lägg i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Vänd ner köttet och låt stå minst 1 tim.
Japansk kålsallad:
  • Blanda smetana, soja och sesamolja i en bunke.
  • Strimla kålen och moroten tunt. Vänd ner i bunken vid servering och toppa med färsk koriander.
Till servering:
  • Koka riset. Skiva salladslöken och klyfta limen.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet i omgångar ca 5 min, tills det mesta av marinaden koka in. Tillsätt salladslöken mot slutet.
  • Strö över sesamfrö och servera med japansk kålsallad, ris och lime.
Klart!
Energi:

823 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 89 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Halvtinad flankstek eller entrecote
400 g
Vitlöksklyftor
2
Finriven färsk ingefära
2 msk
Japansk soja
1½ dl
Mirin
3 msk
Strösocker
2 msk
Sambal oelek
2 tsk
Japansk kålsallad:
2 dl
Japansk soja
2 msk
Sesamolja
1 msk
Spetskål
250 g
Morot
1
Färsk koriander
1 kruka
Till servering:
Jasminris
3½ dl
Salladslökar
4
Lime
1
Rostade sesamfrön
2 msk