Yoghurtgrädde med frukt och honungsnötter

30 min Dessert Efterrätt
Yoghurtgrädde med frukt och honungsnötter

Honungsnötterna ger sötma och crunch till den här goda desserten.

Ingredienser

Pistagenötter
1 dl
Flytande honung
5 msk
1 dl
2½ dl
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Bananer
2
Nektariner
2

Gör så här

  • Rosta nötterna i en torr, varm panna. Tillsätt 2 msk honung och låt koka ihop ca 1 min.
  • Bred ut på bakplåtspapper och låt kallna. Grovhacka honungsnötterna.
  • Vispa grädden lätt. Tillsätt yoghurt och kardemumma. Fortsätt vispa till krämig konsistens.
  • Skiva bananerna. Kärna ur och klyfta nektarinerna.
  • Fördela frukten i glas och klicka på yoghurtgrädden.
  • Toppa med honungsnötterna och ringla över resten av honungen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

435 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/yoghurtgradde-med-frukt-och-honungsnotter/