Zucchini och skinka i frasig smördeg

Zucchini och skinka i frasig smördeg

60+ min Buffé Huvudrätt Förrätt
Gyllene smördegslängd med matig fyllning av ost, zucchini och skinka. En perfekt förrätt eller smårätt med en krispig grönsallad till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/zucchini--skinka-i-frasig-smordeg/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Dela zucchinin på längden och skär den i skivor. Salta zucchiniskivorna och låt ligga ca 10 min så att vätskan dras ur.
  • Klappa zucchinin torr med hushållspapper.
  • Skala och skiva rödlökarna tunt och fräs dem i smör i en stekpanna.
  • Finhacka zucchinin och skinkan.
  • Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg osten i en sträng i mitten, därefter lök, skinka och zucchini.
  • Nyp ihop smördegen runt fyllningen. Vänd längden så att skarven hamnar nedåt.
  • Pensla med ägg och snitta med en vass kniv.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
Klart!

Ingredienser

Zucchini
1
Salt
1 tsk
Rödlökar
2
Rökt skinka
250 g
Smördeg
300 g
2 dl
Ägg till pensling
1