Zucchini- och potatistarte

1 tim Förrätt Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Zucchini- och potatistarte

Frasigt mellanting mellan pizza och paj. Perfekt till fördrink eller som förrätt eller lättare lunch tillsammans med en sallad och lax eller kallskuret kött.

Ingredienser

Filodeg, ca 270 g
10 ark
Liten fänkål
1
Zucchini, ca 200 g
1
Vitlöksklyfta
1
4 msk
150 g
Pesto
1½ msk
Potatis
200 g
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm
Färsk basilika
½ kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Strimla fänkålen tunt. Dela zucchini på längden och skär den i tunna skivor. Finhacka vitlöken.
  • Stek grönsaker och lök i smör-&rapsolja.
  • Lägg filodegsarken på en plåt med bakplåtspapper, pensla med smör-&rapsolja mellan varje ark.
  • Rör färskosten mjuk, tillsätt peston och bred ut på det översta arket, lägg på grönsakerna.
  • Skala och skiva potatisen mycket tunt, fördela den på grönsakerna. och pensla med lite smör-&rapsolja. Salta och peppra.
  • Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Strö över basilika vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

465 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/zucchini-och-potatistarte/