Zucchinicarbonara med ärter

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Zucchinicarbonara med ärter

Carbonara med mera grönt och mindre pasta. Välj små zucchini, de har fastare kött.

Ingredienser

Spaghetti, gärna fullkorn
360 g
Zucchini
600 g
Olivolja
2 msk
Pressad citron
1 msk
2½ dl
150 g
Frysta gröna ärter
2 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Vitlöksklyfta
1
2 msk
Äggulor
4

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hyvla långa remsor av zucchini med osthyvel. Skär den innersta delen i skivor och blanda med olivolja och pressad citron.
  • Vispa ihop grädde, hälften av osten, salt och peppar. Riv i vitlöken.
  • Fräs zucchinin i smör-&rapsolja i en stekpanna, tillsätt ärterna på slutet.
  • Vänd ner gräddblandning, zucchini och ärter i spagettin och blanda.
  • Servera genast med äggulor och resten av osten.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

761 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,9 g
Protein: 14 % 26,2 g
Fett: 46 % 39,6 g
Kolhydrater: 40 % 75 g
https://www.arla.se/recept/zucchinicarbonara-med-arter/