Zucchinikaka med ingefärsfrosting

1 tim Fika
Frysbar
Zucchinikaka med ingefärsfrosting

Sockerkaka som blir extra saftig av riven zucchini. Ingefärsfrostingen passar fint ihop med kardemumman i kakan.

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
2 dl
Riven zucchini, ca 150 g
3 dl
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Stötta kardemummakärnor
1 tsk

Ingefärsfrosting:

150 g
45 g
Florsocker
1½ dl
Riven syltad ingefära
1½ msk
Citron
rivet skal av ½

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.
  • Krama ur vätska från zucchinin och rör ner den.
  • Rör ner vetemjölet blandat med bakpulver och kardemumma.
  • Häll smeten i en smord och mjölad rund eller fyrkantig form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen 30-35 min. Låt kakan svalna.
  • Vispa färskost, smör och florsocker till en jämn smet. Rör ner riven ingefära och citronskal.
  • Bred frostingen på den kalla kakan.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

335 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/zucchinikaka-med-ingefarsfrosting/