Smör är en viktig ingrediens i matlagning då det gör att maten blir extra god. För att säkerställa att du alltid har smör hemma kan du passa på att frysa in lite extra. Här listar vi våra bästa tips kring vad du kan tänka på när du fryser in smör.
Använd riktigt smör
Det är främst riktigt smör med hög fetthalt som går bra att frysa. Smör med lägre fetthalt än 75%, eller margarin, rekommenderar vi inte att förvara i frysen.
Dela upp i mindre bitar
Om du vet med dig att du inte använder så mycket smör åt gången så kan du portionera upp det i bitar och frysa in styckvis, i tätt slutna fryspåsar. Då kan du lägga en liten bit direkt i stekpannan utan att den behöver tina.
Det går också bra att frysa in ett helt smörpaket, men det kan ta lite längre att tina.
Recept med smör
Här är tre riktigt goda recept där smör spelar huvudrollen:
Tina det frysta smöret
Fryst smör kan bli riktigt hårt, så kom ihåg att tina det innan användning. Det bästa är att ställa det frysta smöret i kylen över natten så är det tinat på morgonen.
Är du i akut behov av smör men allt är fruset? Plocka fram rivjärnet och riv det frysta smöret – då tinar det i rekordfart!